Kod CN: 0802 32 00 - Orzechy włoskie, świeże lub suszone, bez łupin
Kod CN: 4012 90 20 - Opony pełne lub z poduszką powietrzną, gumowe
Kod CN: 0304 88 11 - Filety z kolenia (Squalus acanthias) i rekinków (Scyliorhinus spp.), zamrożone
Kod CN: 0709 93 10 - Cukinia, świeża lub schłodzona
Kod CN: 2204 29 28 - Wina produkowane w Val de Loire, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż wina musujące i pół-musujące)
Kod CN: 1604 19 97 - Ryby przetworzone lub zakonserwowane, całe lub w kawałkach (z wył. ryb mielonych oraz łososi, śledzi, sardynek, sardynel i brislingów lub szprot, tuńczyków, latającego bonito i pelamidy [Sarda spp.], makrel, sardeli, węgorze, płetw rekina, ryb z gatunku Euthynnus spp., Orcynopsis unicolor, dorszy, czerniaka, morszczuka i widłaka, nintaja i rdzawca; filetów, surowych, jedynie pokrytych bułką tartą lub panierką, nawet podsmażonych w oleju, zamrożonych)
Kod CN: 0602 90 45 - Ukorzenione sadzonki i młode rośliny drzew, krzewów i krzaków, rosnące na wolnym powietrzu (z wył. drzew owocowych, leśnych i orzechowych)
Kod CN: 6209 90 90 - Odzież i dodatki odzieżowe dla niemowląt, z materiałów włókienniczych (z wył. z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, z bawełny lub z włókien syntetycznych, dzianych i czapeczek, pieluch i wkładek dla niemowląt [patrz 9619])